کارگاه آموزشی آبله میمون با مدیریت دکتر محمد یزدان پناه و با محوریت خطر غیر منتظره شیوع این بیماری با شرکت مسئولین واحد مرکز بهداشت ، و آمادگی جهت مقابله با این بیماری برگزار گردید .
کارگاه آموزشی آبله میمون با مدیریت دکتر محمد یزدان پناه و با محوریت خطر غیر منتظره شیوع این بیماری با شرکت مسئولین واحد مرکز بهداشت و آمادگی جهت مقابله با این بیماری برگزار گردید .
دکتر محمد یزدان پناه گفت :در ۶۴ سال پیش در بین میمون های آزمایشگاهی این بیماری کشف شد و در سال ۱۹۷۰ برای نخستین بار در انسان گزارش گردیده این بیماری به صورت غیر منتظره شیوع پیدا کرده و بیماری مشترک بین انسان و دام است.
دکتر یزدانپناه افزود: هم اکنون در قاره اروپا بیش از ۱۱۰ مورد گزارش گردیده و از نظر کشور آلمان بزرگ ترین شیوع ، این بیماری توصیف شده است .
رئیس مرکز بهداشت شهید دامیده ادامه داد : عامل این بیماری ویروسی بیضیشکل و کمیاب است و با علائمی چون نشانه های آنفلوآنزا ظاهر گشته و باعث بثورات پوستی شده که در صورت و بدن گسترش می یابد .
دبیر ستاد کرونای شهرستان ادامه داد : علائمی از قبیل تب ، سردرد ، درد عضلات، کمر درد و تورم غدد لنفاوی ، درد و خستگی و بروز بثورات پوستی دارد و از راه های گاز گرفتن حیوانات آلوده یا تماس با خون انسان ، مایعات بدن یا زخم و ضایعات و خوردن گوشت حیوان آلوده کاملاً پخته نشده از حیوان به انسان سرایت میکند .
وی در مورد سرایت انسان به انسان از طریق تنفس و قطرات تنفسی هم سرایت می نماید این بیماری از عفونت تا شروع علائم بین ۶ تا ۱۳ روز است و تا ۲۱ روز در بدن فعال میباشد . این ویروس کشنده است و از هر ۱۰ نفر یک نفر را به کام مرگ می فرستد تا کنون هیچ مورد بیماری در ایران مشاهده و گزارش نگردیده است .
دکتر یزدان پناه یادآور شد ، رعایت بهداشت فردی و فاصله اجتماعی ، استفاده از ماسک های مخصوص این ویروس و عدم استفاده از گوشت حیوان نامطمئن و خوب پخته نشده می تواند از شیوع این بیماری جلوگیری نماید .
_119549.jpeg)
_119550.jpeg)
_119551.jpeg)
_119552.jpeg)
_119554.jpeg)
_119555.jpeg)
_119556.jpeg)
_119557.jpeg)